De eerste week voor Van Velsen Rally Sport in de africa eco race zit erop

De eerste week voor Van Velsen Rally Sport in de Africa Eco Race zit erop. Van Velsen Rally Sport heeft al vijf zware etappes gereden met veel duinen en zand, daarnaast zaten er ook snelle stukken in over gravel en droge meren. De langste etappe was bijna 500 kilometer. De rally is precies waar Aad op had gehoopt met veel mooie etappes, waarin veel wordt gevraagd van de vrachtwagens. Aad geeft ook aan dat het misschien wel harder kan op sommige punten, maar dan verhoog je ook gelijk de risico's op een crash of kapotte onderdelen. Het belangrijkste is dat je blijft rijden, want de rally duurt nog lang en daarmee hopen we beetje voor beetje te stijgen in het klassement. Het einddoel blijft voor Van Velsen Rally Sport om te finishen in Dakar. 

De keuze voor de Africa Eco Race pakt dus goed uit voor de transportondernemer die dit jaar voor de ondersteuning van zijn monteurs een eigen assistentietruck heeft gebouwd. “Dit is mijn vijfde rally en ik heb heel veel geleerd in de afgelopen jaren. Ik merk dat dit nu echt zijn vruchten gaat afwerpen. Als ik na een lange etappe in het Bivak kom hebben we nu met ons team een compleet eigen service en ondersteuningsplek. Mijn zoon Michel bestuurt de truck die de afgelopen week ook al meer dan 2500 kilometer heeft afgelegd door Marokko. De monteurs kunnen onderweg goed uitrusten en dat scheelt in het bivak, want het kan zomaar zijn dat ze een nacht moeten doorhalen om de rallytruck in goede conditie te houden. Gelukkig hebben we tot nu toe nog geen serieuze problemen gehad.” 

In de tweede week van de rally worden er zeven etappes gereden, waarvan zes in Mauritanië. Dit is voor Aad nieuw terrein. “Ik ben nog nooit in Mauritanië geweest, waarin veel zacht zand en duinen verwacht worden".  De finish is op 14 januari bij het legendarische roze meer in Dakar. Op de avond van 16 januari kan het team worden verwelkomt in restaurant "De Bles" in Stompwijk. 

Publicatiedatum: 8 januari 2018