Cover

Veelgestelde vragen... en de antwoorden!

Heb je alle informatie over onze gratis opleiding gelezen, maar heb je nog steeds vragen? Hieronder vind je de antwoorden op enkele veelgestelde vragen over de gratis chauffeursopleidingen. Mocht jouw vraag in de lijst ontbreken, dan kun je deze vraag stellen door te bellen met 0299-410016 of een mail te sturen aan info@workacademie.nl en je krijgt antwoord op jouw vraag.

Wat verdien je als (vracht)chauffeur?
Dat hangt onder andere af van het aantal jaren ervaring dat een chauffeur heeft, het type werk, mate van onregelmatigheid en onder welke CAO hij/zij werkt. Er wordt gewerkt met loonschalen, die variëren van C0 t/m E7. Het gemiddelde salaris van een vrachtwagenchauffeur ligt tussen de € 1.600,- en € 2.300,- bruto per maand.

Wat kost een opleiding tot chauffeur? 
Daar is niet een vaste prijs voor. Elke rijschool stelt zijn eigen tarieven vast, maar een opleiding voor het C-rijbewijs kost ongeveer € 5.300,- (incl. btw). De rijopleiding voor het CE-rijbewijs is iets goedkoper, aangezien dat een opleiding is voor vrachtwagenchauffeurs die al kunnen rijden op een bakwagen. Die opleiding kost ongeveer € 3.300,- (incl. btw).

Kan ik me ook laten omscholen?
Wanneer je het C rijbewijs hebt, kun je het CE-rijbewijs halen. Dat is voor vrachtwagenchauffeurs die nog groter materiaal willen rijden, dus met aanhanger of oplegger bijvoorbeeld. Die opleiding kan je ook gratis volgen via Worktrans. Heb je je B of C-rijbewijs en wil je bijvoorbeeld buschauffeur worden, dan kan je via Workbus Uitzendbureau, ook onderdeel van Worktrans Uitzendgroep, gratis het D-rijbewijs halen. Dan volg je het opleidingstraject voor Buschauffeur.

Hoe lang moet ik werken of bij een opdrachtgever aan het werk te gaan?
Wij bieden je een contract aan voor 4.500 uur, waarbij je dus minimaal 1.500 uur per jaar werkt.

Waar ga ik werken?
In overleg met jou en onze intercedenten word jij geplaatst bij één van onze opdrachtgevers. Zou je ook ander chauffeurswerk willen doen bij andere opdrachtgevers? Dan bespreken we de mogelijkheden.

Kan het zijn dat ik werk moet doen dat me niet bevalt of dat ik vanuit mijn woonplaats eerst 200km moet rijden voordat ik aan het werk kan?
Dat gebeurt doorgaans niet. Wij zoeken werk dat bij jouw wensen past en bij voorkeur maximaal 50km vanaf jouw woonplaats. 

Als ik niet slaag voor de opleiding, wat dan?
Wanneer je niet slaagt voor het examen, kan je nog een herkansing doen. Maar het kan gebeuren dat je, door welke omstandigheden dan ook, de opleiding niet kunt afronden en dus niet als chauffeur aan de slag kunt. In dat geval treffen wij een terugbetalingsregeling met jou.

Is gratis ook echt 100% gratis?
Je betaalt niets aan de opleiding. Ook niet als je na de opleiding aan de slag gaat. De kosten voor opleiding en begeleiding bij jouw opdrachtgever betalen wij. De kosten voor je Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), de medische keuring en de digitale bestuurderskaart dien je wel zelf te betalen. De totale kosten voor deze drie zaken zijn ongeveer 250 euro.

Krijg ik betaald tijdens de uren van mijn opleiding?
Nee. Wij betalen jouw opleiding en de uren die je daarvoor volgt, krijg je niet betaald.

Heb je nog meer vragen? Schroom niet ons te bellen of te mailen! Of weet je alles wat je weten wilt? Klik dan hier en solliciteer dan nu naar jouw opleidingsplaats! Succes, we zien je reactie graag tegemoet!