Werkzaamheden van een vrachtwagenchauffeur

Wat houdt het werk in?

Vrachtwagenchauffeur worden/zijn is een vak apart.

Voor de meeste mensen is het een hobby en/of een lifestyle. Als chauffeur zit je niet van 9 tot 5 op het kantoor. Het werk is zeer flexibel en geen dag is hetzelfde. Als chauffeur bij Worktrans heb je de mogelijkheid om voor verschillende opdrachtgevers te rijden. Jij bent de baas en wij luisteren naar jouw wensen. Jij kiest een functie waar je echt gelukkig van wordt. Als opleidingskandidaat zal je veel ervaring opdoen in verschillende deelmarkten en met divers materieel rijden, waardoor jij jezelf kan ontwikkelen tot een allround vrachtwagenchauffeur.

VIA WORKTRANS KRIJG JE DE KANS OM DE OPLEIDING TOT CHAUFFEUR GRATIS TE VOLGEN.


Maar hoe ziet een dag er nou uit als chauffeur voor Worktrans?

BEZIT JIJ ONZE KERNWAARDEN?

Als vrachtwagenchauffeur bij Worktrans is geen dag hetzelfde. Als je aan de slag gaat bij Worktrans krijg je van één van onze intercedenten je eerste ritopdracht. Deze wordt uitgebreid met je besproken, zodat jij alle ins en outs weet voordat je de weg op gaat. Onze opdrachtgever zal jou verder begeleiden in de werkzaamheden die je uit gaat voeren.

VERVOEREN VAN A NAAR B

Jouw ritopdracht is vaak gekoppeld aan een strakke planning, bijvoorbeeld vanwege het vervoeren van verse producten. Onthoud wel goed dat veiligheid altijd op de 1e plaats komt. Als de vrachtwagen gecontroleerd en goedgekeurd is, kan je beginnen aan je eerste meters op de weg als chauffeur van Worktrans.

IN- EN UITLADEN

Tijdens het in- en uitladen van de vracht houd jij te allen tijde toezicht en voer je op gebied van veiligheid diverse controles uit. Eenmaal aangekomen op locatie houd je toezicht op het lossen van de lading en/of helpt mee aan deze werkzaamheden. Tot slot handel je als chauffeur al het papierwerk af en lever je het af bij terugkomst op het depot.

JUISTE RIJTECHNIEKEN

Als beroepschauffeur beschik je over de juiste rijtechnieken en weet je het nieuwe rijden goed toe te passen. Je dient altijd op een juiste manier te reageren op elke verkeerssituatie die zich kan voordoen. Ga uitgerust de weg op en het gebruik van alcohol en whatsappen in het verkeer is uit den boze. Daarnaast ben je op de hoogte van alle verkeerswetten en regelgeving.

NA JE OPLEIDING KUN JE DIRECT AAN DE SLAG ALS:

|

KIPPERCHAUFFEUR

|

BETONMIXERCHAUFFEUR

 |

CHAUFFEUR STUKGOED

|

CHAUFFEUR BAKWAGEN

|

HORECADISTRIBUTIE

|

BROODDISTRIBUTIE

|

CHAUFFEUR BLOEMENTRANSPORT

|