Wat is verplichte nascholing?

Alle beroepschauffeurs, die voor zijn of haar werk een voertuig bestuurt waarvoor een van de volgende rijbewijzen nodig is: C1, CE, C1E, D, D1, DE, D1E, is verplicht om iedere vijf jaar, 35 uur aan nascholing te volgen. 

Dit houdt in dat je vier theoriedagen en één praktijkdag moet volgen. Deze dagen zorgen ervoor dat jouw kennis op peil blijft, en is daarnaast een bewijs van jouw vakbekwaamheid.

Heb je al jouw nascholingsuren behaald? Dan krijg je een Code 95-vermelding op jouw rijbewijs. Deze is vermeld achter de voertuigcategorie en is voor vijf jaar geldig. Na deze vijf jaar dien je weer minstens 35 uur aan nascholing te volgen voor een verlenging hiervan.

Hoeveel uren ik nog moet volgen?

Bij het CBR (examenbureau CCV) wordt verplichte nascholing geregistreerd en bijgehouden. Op “Mijn CBR” kun je jouw persoonlijk nascholingsoverzicht bekijken. In dit overzicht kun je de volgende gegevens vinden:

  • Urenregistratie
  • Overzicht nascholing
  • Geldigheidsduur

“Dit is de beste code 95 cursus die ik gevolgd heb. Veel nuttige informatie en op het einde een leuke interactieve quiz om je kennis te toetsen.”

Eric C. – Cursus Communicatieve Vaardigheden

Goed opgeleid de weg op

Work Academie is hét opleidingsinstituut voor beroepschauffeurs in Nederland. Wij bieden cursussen aan voor de verplichte nascholing Code 95 én hebben in de afgelopen 20 jaar al honderden mensen opgeleid voor het C-, CE– en D-rijbewijs.

Met onze informele en interactieve Code 95 cursussen zorgen wij ervoor dat jouw kennis op peil blijft, en je veel nieuwe dingen leert die je kunt toepassen in de praktijk.

Geef niet teveel geld uit voor een code 95 cursus. Bij Work Academie geven we aantrekkelijke kortingen en zorgen ervoor dat jij een gezellige en leerzame cursusdag hebt.

 

ONZE NASCHOLINGSCURSUSSEN

Een van de voordeligste aanbieders van Nederland

Docenten met praktijkervaring op de bus en vrachtwagen

Goede cursuslocaties en ingericht volgens de RIVM richtlijnen

Cursussen zijn informeel en interactief

Genoeg ruimte voor vragen en input

Het is bij ons heel gezellig, leren moet wel leuk zijn!

Je loopt met veel nieuwe kennis de deur uit

Boek nu wel heel voordelig een code 95 cursus!

We geven tijdelijk 10% korting op je eerste bestelling.

De kortingscode is eenmalig te gebruiken en geldig op de gehele bestelling. Je kunt met deze kortingscode dus zoveel cursussen boeken als je wilt! Want waarom zou je wachten als het nu én goedkoper is, en je alvast nascholingsuren in de pocket kunt hebben?

Ga naar Workacademie.nl, er verschijnt dan een pop up venster waarbij je jouw kortingscode kan aanvragen.

Worktrans Uitzendbureau