Nieuws

Dit zijn de voordelen van een baan in de logistiek

Organiseren, plannen, besturen en uitvoeren: als je gaat werken in de wereld van logistiek ga je hier veel mee te maken krijgen. Jij bent een belangrijke schakel in het proces van het beginproduct tot het eindproduct. Maar wat maakt het nou zo uitdagend om te werken in de wereld van logistiek? Wij zetten het voor je op een rij!

Innovatief werk

Een baan in de logistiek betekent werken in een innovatieve sector. Logistiek is de toekomst. Grote distributiecentra, grootschalige automatisering en processen die steeds weer vereenvoudigd en vernieuwd worden: dat is de wereld van logistiek. Wanneer je kiest voor werken in deze sector kies je er dus voor om te werken in een toekomstbestendige werkomgeving.

Veel variatie in de logistiek

Als je gaat werken in de logistieke sector is geen dag hetzelfde. Het kan namelijk een flinke uitdaging zijn om een schakel te zijn in het logistieke proces. Je dient er samen met je team namelijk voor te zorgen dat de juiste producten op het juiste moment op de juiste plaats terechtkomen. En dat gaat niet altijd zonder slag of stoot.

De functies binnen de logistieke sector kunnen veel variëren. Zo zijn er functies waarbij je jezelf bezighoudt met operationele of tactische taken, maar het kan ook zo zijn dat de focus meer ligt op het strategische of ondersteunende deel van het logistieke proces. Bij een baan in de logistieke sector kun je denken aan bijvoorbeeld de volgende functies: logistiek medewerker, reachtruckchauffeur, heftruckchauffeur, teamleider, magazijnmedewerker, logistiek planner, rangeerder, bijrijder, orderpicker en productiemedewerker. Genoeg keuze als je in de logistiek aan het werk wilt, dus!

Doorgroeimogelijkheden

Niet alleen is een baan in de logistieke sector leuk en uitdagend, ook biedt een baan in deze sector vaak de mogelijkheid om door te groeien. Werken in de logistiek kan daarom zeker een goede stap zijn voor jouw toekomst. Wellicht wil jij wel graag dat ene rijbewijs halen en biedt een baan in de logistiek jou deze mogelijkheid. Of zou je graag meer verantwoordelijkheid krijgen in een hogere functie en is dit mogelijk bij het logistieke bedrijf waar je werkzaam bent. Dat is dan natuurlijk heel mooi meegenomen.

Wil jij een belangrijk onderdeel zijn van grote logistieke processen? Dan is een baan in de logistieke sector echt iets voor jou. Wij helpen je hier dan ook graag bij. Worktrans heeft een groot aanbod aan vacatures in deze sector. Wij luisteren graag naar jouw wensen en gaan op basis hiervan keihard aan de slag om jou die droombaan te bezorgen. Benieuwd naar onze logistieke vacatures? Deze kun je hier bekijken. Zie je geen passende vacature, maar sta je wel open voor een nieuwe uitdaging in deze sector? Neem dan snel contact met ons op en wij vertellen je geheel vrijblijvend over de mogelijkheden!