Nieuws

Werken als betonmixerchauffeur? Dit kun je verwachten!

Het werk als betonmixerchauffeur is een vak apart. En dat is nou ook precies wat deze functie zo leuk maakt! Maar wat doet een betonmixerchauffeur nou eigenlijk, wat heb je nodig, hoe ziet een werkdag eruit, wat maakt het werk leuk en wat ga je verdienen? Hieronder zetten wij alle belangrijke informatie voor je op een rij, zodat je kunt bepalen of het werken als betonmixerchauffeur ook iets voor jou is!  

Wat ga je doen?

Als betonmixerchauffeur ben je verantwoordelijk voor het vervoeren van beton. Je zal rijden met een vloeibare lading. Jij bent dé steunpilaar van de bouw, want zonder jou komt de bouw stil te liggen. Je zorgt ervoor dat het beton tijdig op de geschikte locatie aankomt. Je kunt worden ingezet bij verschillende bouwprojecten, waardoor je in deze functie veel afwisseling kunt hebben.

Hoe ziet een werkdag eruit?

Een werkdag als betonmixerchauffeur, hoe ziet die eruit? In deze functie zal je lekker vroeg beginnen. Jij zorgt ervoor dat de wagen geladen is en dat je naar de juiste plek rijdt. Eenmaal aangekomen zal jij het beton lossen, zodat de bouw weer goed verder kan. Op een dag zal je meerdere ritten hebben. Als jouw dag erop zit rijdt je terug naar de betoncentrale en doe je er alles aan om ervoor te zorgen dat de wagen weer spic en span is.

In de functie betonmixerchauffeur begin je meestal rond 07.00 uur en eindigt jouw dag rond 17.00 uur. Er zijn zowel parttime als fulltime mogelijkheden.

Bekijk hieronder het filmpje waarbij Monique vertelt wat de werkzaamheden van een betonmixerchauffeur zijn.

Waarom zou je betonmixerchauffeur worden?

Een baan als betonmixerchauffeur heeft meerdere voordelen. Zo ga je goed verdienen, mag je rijden met modern materieel, kom je op veel verschillende plekken, heb je veel verantwoordelijkheid en afwisseling en heb je recht op toeslagen en vergoedingen. In deze functie is geen dag hetzelfde, waardoor je uitdaging na uitdaging aangaat.

Wat heb je nodig om betonmixerchauffeur te worden?

Om chauffeur betonmixer te worden, heb je in ieder geval een Rijbewijs C, Digipas en Code 95 nodig. Een VCA certificaat is een pre. Ook is het belangrijk dat je collegiaal en enthousiast bent, jij bent tenslotte het visitekaartje van de opdrachtgever. Ook is het van belang dat je beschikt over goede rijkwaliteiten, want het rijden met een betonmixer kan anders zijn dan je gewend bent als vrachtwagenchauffeur.

Het werk als chauffeur betonmixer is vaak ook geschikt voor starters en gepensioneerde chauffeurs.

Wat ga je verdienen?

Je salaris wordt bepaald aan de hand van de CAO van de opdrachtgever. Gemiddeld ligt het salaris van een betonmixerchauffeur tussen de 2100 en 2500 euro bruto per maand, exclusief toeslagen en vergoedingen. Hoeveel je daadwerkelijk gaat verdienen, hangt onder meer af van het CAO en je ervaring.

Wil je werken als chauffeur betonmixer?

Zie jij het helemaal zitten om betonmixerchauffeur te worden? Worktrans helpt je hier graag bij. Wij helpen je aan werk bij mooie opdrachtgevers. Wij zijn hard op zoek naar chauffeurs in verschillende regio’s. We maken daarom graag kennis met je. Meld je snel aan via: https://betonmixerchauffeur.worktrans.nl/.

Hoe kun je een C-rijbewijs halen?

Lijkt het jou nou ontzettend leuk om een functie als deze uit te voeren, maar heb je geen C-rijbewijs? Als je vrachtwagenchauffeur wilt worden, kom dan in actie! Zoek niet verder, want Worktrans leidt jou GRATIS op. Wij bieden jou de kans om vrachtwagenchauffeur te worden. Lees snel meer over ons gratis opleidingstraject voor het C-rijbewijs om te kijken of het iets voor jou is. Wie weet ben jij dan over een tijdje wel een hele goede vrachtwagenchauffeur die aan de slag kan bij grote opdrachtgevers!