Cover

Payroll

Werken met payrollkrachten voelt als werken met uw eigen werknemers. Wij nemen het juridische werkgeverschap en de loonadministratie geheel voor onze rekening. Dat betekent voor u een enorme tijd- en kostenbesparing op personeelsgebied.

Bij payroll komt personeel van een bedrijf 'in dienst' bij de payrollorganisatie. Via een payrollconstructie besteedt de 'inlener' juridische en administratieve aangelegenheden zoals de salarisadministratie, afdracht van sociale premies, contractbeheer en bijvoorbeeld pensioenen uit aan een payrollonderneming. De opdrachtgever, u dus, regelt daarentegen wel alle praktische zaken rondom het dagelijks werk. Payrollbedrijven zijn echter verplicht een aantal elementen uit de cao van de bedrijfstak toe te passen op payrollcontracten: de zogenaamde inlenersbeloning.

Het verschil tussen een payrollfirma en een uitzendbureau is dat in geval van payrolling het inlenende bedrijf de werknemer zelf werft en dat de terbeschikkingstelling door het payrollbedrijf veelal voor onbepaalde tijd is. Payrolling is een groeiend fenomeen in Nederland, vooral in de sectoren die te maken hebben met seizoensinvloeden.

Meer informatie over payroll?