Bekijk hier onze veelgestelde vragen

Wat voor werk kan ik doen?

Via Worktrans Uitzendbureau kun je zowel in de transport als in de logistiek aan het werk. In de transport kun je denken aan functies als C-chauffeur, CE-chauffeur, pendelaar, distributiechauffeur, bijrijder, koerier, betonmixerchauffeur, chauffeur bakwagen en ga zo maar door.

Bij logistieke functies kun je denken aan orderpicker, planner, logistiek medewerker, administratief medewerker, magazijnmedewerker, heftruckchauffeur, reachtruckchauffeur, meewerkend voorman, expediteur en ga zo maar door.

Welke cao is op mij van toepassing?

Worktrans is aangesloten bij de Nederlandse Bond van Bemiddelings- en uitzendondermeningen (NBBU).

Dit betekent dat op alle flexkrachten die werkzaam zijn voor Worktrans de CAO voor uitzendkrachten van toepassing is.

Wat ga ik verdienen als vrachtwagenchauffeur?

We volgen de looncomponenten uit het CAO van de opdrachtgever. Daarnaast is het salaris ook afhankelijk van je ervaring.

Wat ga ik verdienen in de logistiek?

We volgen de looncomponenten uit het CAO van de opdrachtgever. Daarnaast is het salaris ook afhankelijk van je ervaring.

Wanneer krijg ik mijn salaris betaald?

Wij werken met een stipte, wekelijkse uitbetaling. Op dinsdag wordt jouw salaris overgemaakt. (uitzondering rondom feestdagen).

Je ontvangt je salaris op dinsdagmiddag of woensdag ochtend (afhankelijk welke bank).

Bij enkele opdrachtgevers wordt je salaris een week later betaald.

 

Waar vind ik mijn loonstrook?

Je loonstroken vind je als Worktrans medewerker gemakkelijk terug in onze Portal app. Zodra je via ons aan de slag gaat ontvang je hiervoor inloggegevens met instructies en uitleg.

Voor wanneer moet ik mijn gewerkte uren doorgeven?

Voor elke maandag, hangt ook af bij welke opdrachtgever je zit. De ene opdrachtgever levert zelf de uren aan en bij de andere moet je zelf de uren invoeren in ons systeem en dit dient voor elke maandag te gebeuren.

Hoe werkt het fasensysteem?

Als je voor Worktrans aan het werk gaat, wordt je ingedeeld in het fasensysteem van de cao voor uitzendkrachten. Het fasensysteem kent 4 fases, namelijk fase 1-2, fase 3 en fase 4.

Bij aanvang van je dienstverband start je altijd in fase 1-2.

  • Ben je in dienst gekomen bij Worktrans vóór 02-01-2022? Dan duurt deze fase 78 gewerkte weken.
  • Ben je in dienst gekomen, of kom je in dienst na 02-01-2022 bij Worktrans? Dan duurt deze fase 52 gewerkte weken. In deze periode kun je een onbeperkt aantal uitzendovereenkomsten aangeboden krijgen.

Na het voltooien van fase 1-2 én voortzetting van de werkzaamheden, stroom je door naar fase 3. In deze fase kun je in 3 jaar tijd 6 bepaalde tijd contracten aangeboden krijgen.

Na het voltooien van Fase 3 én voortzetting van de werkzaamheden stroom je door naar fase 4. In deze fase ben je werkzaam onder een Onbepaalde tijd contract.

Hoe kan ik wijzigingen doorgeven?

Wijzigt er iets in je persoonlijke situatie, zoals je adres, bankrekeningnummer of telefoonnummer, geef dit dan tijdig door aan je intercedent op de vestiging waarvoor je werkzaam bent.

Wat moet ik doen als ik ziek ben?

Ben je ziek? Meld dit dan zo snel mogelijk telefonisch bij Worktrans én bij jouw opdrachtgever.

Doe dit bij voorkeur ruim van tevoren, maar minimaal één uur voor aanvangstijd. Worktrans is 24/7 te bereiken via de 24-uurs service.

Houd er rekening mee dat je tijdens je ziekte (altijd) voor Worktrans bereikbaar bent.

Bouw ik pensioen op bij jullie?

Als je minimaal 21 jaar bent en 8 weken voor Worktrans hebt gewerkt, ga je automatisch pensioen opbouwen. Tot en met de 51e week van je contract bouw je pensioen op in de Basisregeling. De premie voor de Basisregeling wordt betaald door de werkgever. Vanaf de 52e week ga je over naar de Plusregeling. In de Plusregeling betaal je zelf ook een gedeelte mee aan je pensioen opbouw. Meedoen aan de pensioenregeling van STIPP is verplicht.

Als je gaat deelnemen aan het pensioenfonds, stuurt STIPP (het pensioenfonds voor alle flexwerkers) je het pensioenreglement toe. Elk jaar ontvang je een opgave van het pensioen dat je tot dan toe hebt opgebouwd. Heb je al eerder bij een uitzendbureau gewerkt en pensioen opgebouwd via het pensioenfonds STIPP, en is dit minder dan 26 weken geleden, dan is het belangrijk om dit aan te geven bij je intercedent. Je gaat dan vanaf de eerste week dat je voor Worktrans werkzaam bent pensioen opbouwen volgens de basisregeling.

Hoe kan ik vakantiedagen opbouwen?

Als uitzendkracht heb je recht op 16 uur vakantie voor iedere volledig gewerkte werkmaand. Heb je minder gewerkt, dan ontvang je een evenredig deel daarvan. Als je een vrije dag wilt opnemen, overleg dat dan eerst met de opdrachtgever voor wie je werkt en met je intercedent.

Je kunt alleen vakantie-uren opnemen indien je hiervoor voldoende vakantie-uren hebt opgebouwd. Voor het opnemen van vakantie-uren moet je een urenbriefje inleveren.

Waar kan ik mijn jaaropgave vinden?

Jouw jaaropgave vind je als Worktrans medewerker gemakkelijk terug in onze Portal app. Je ontvangt een e-mail indien hij klaar staat en je kan de jaaropgave dan downloaden via onze Portal app.

 

Kun je het antwoord op je vraag niet vinden?

Bel dan jouw contactpersoon bij Worktrans. Zij helpen je graag met het beantwoorden van jouw vragen.

Apeldoorn 055 303 2130
Bleiswijk 010 310 6050
Groningen 050 305 3940
Oudehaske 0513 674 300
Purmerend 0299 405 730
Roosendaal 0165 745 660
Venlo 077 399 8190